Persoonlijke lening Cofidis

Cofidis is een bank die zich van andere banken onderscheidt doordat zij hun zaken via het internet regelen. Het is dus niet mogelijk om een vestiging van deze bank te bezoeken, wel kun je telefonisch of via de e-mail contact opnemen.

BENL - Personal Loan - February 2017 - 728x90

Aanvragen van een persoonlijke lening Cofidis

Het aanvragen van een persoonlijke lening moet bij deze bank online ingevuld worden. De vragen die op het aanvraagformulier terug zijn te vinden gaan voornamelijk over je persoonlijke gegevens, je inkomensgegevens en je financiƫle gegevens. Met deze gegevens wordt getoetst of je voldoet aan de voorwaarden om een persoonlijke lening af te kunnen sluiten en wat de hoogte is van de persoonlijke lening die je af kunt sluiten.

Hou hierbij er ook rekening mee dat de bank ook informatie op zal vragen bij de Centrale voor Kredieten aan Particulieren bij de Nationale Bank Belgiƫ. Als er sprake is van een schuld die daar geregistreerd staat, dan is de kans klein dat de bank nog mee wil werken aan een persoonlijke lening.

Na het verzamelen van alle benodigde gegevens neemt Cofidis het besluit om het gewenste bedrag te lenen, een gedeelte daarvan of helemaal niets. Ze zullen je van dit besluit zo snel mogelijk op de hoogte brengen samen met de nodige uitleg.

Om op de hoogte te blijven van de status van je aanvraag stuurt de bank via de e-mail een link waar je de aanvraag kunt volgen. Hier kun je ook de documenten die benodigd zijn voor je aanvraag uploaden.

Afsluiten van een persoonlijke lening bij Cofidis

Nadat de aanvraag van de persoonlijke lening is goedgekeurd kun je de lening afsluiten. Dit doe je door het ondertekenen van het contract dat ter beschikking wordt gesteld door Cofidis. In dit contract is het bedrag dat je leent opgenomen, plus de betaal termijnen.

Nadat het contract is ondertekend wordt het bedrag dat je leent rechtstreeks op de rekening gestort. Omdat het hier gaat om een persoonlijke lening, mag je vrij over het geld beschikken. Je hoeft bij de aanvraag dus niet aan te geven waar je het geld voor gaat gebruiken.

Een maand na de storting van de persoonlijke lening op je bankrekening begint de betaaltermijn te lopen. Je moet vanaf dat moment iedere maand voor de afgesproken periode geld terug betalen plus de rente.

De persoonlijke lening bij Cofidis

Bij deze bank is het mogelijk om een persoonlijke lening af te sluiten tussen de 5,001 euro en 25.000 euro. Over dit bedrag dient uiteraard ook rente betaald te worden, de rente wordt vast gelegd als je het contract ondertekent. Ook wordt de betaaltermijn tijdens deze ondertekening vastgesteld. De betaaltermijn ligt tussen de 12 en maximaal 48 maanden.

Het fijne van de site van Cofidis is dat het meteen duidelijk is hoeveel rente je over het gewenste bedrag moet terugbetalen. Je krijgt ook meteen te zien wat het maandbedrag is dat je iedere maand moet betalen voor een bepaalde termijn. Je kunt de bank toestemming geven om maandelijks dit bedrag af te schrijven, maar je kunt er ook voor kiezen om het iedere maand over te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.