Rente persoonlijke lening

Wanneer je bezig bent met het zoeken van een geschikte persoonlijke lening, is het natuurlijk handig om vooraf te weten waar je aan toe bent. Zoveel als persoonlijke leningen verschillen, doen de rentes dit natuurlijk ook. Daarom is het ook handig om vooraf te weten wat voor rentes er gehanteerd worden en wat nou eigenlijk een hoge en lage rente is.

Om te beginnen valt het natuurlijk meteen op dat de rente persoonlijke lening fors scheelt per aanbieder, dit heeft te maken met een aantal verschillende zaken. De rente persoonlijke lening wordt namelijk opgebouwd uit een aantal factoren.

Wanneer je van plan bent om een persoonlijke lening aan te gaan, kun je eenvoudig zelf een inschatting maken over de hoogte van de rente, het is namelijk vaak zo dat er op een hogere lening een lagere rente zit en natuurlijk ook andersom. Hoe hoger dus de lening, hoe lager de rente.

Naast de hoogte van de lening, wordt er ook nog gekeken naar de looptijd van de lening. Zowel de hoogte van de lening, als de looptijd bepalen de rente persoonlijke lening.

Hoeveel kun je lenen via een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening wordt meestal aangevraagd bij bedragen tussen de €10.000 en €100.000, maar ook voor onder de €10.000 kan vaak een aanvraag gedaan worden. Over het algemeen is dit niet aan te raden, omdat de rente in tegenstelling tot het te lenen bedrag vrij hoog is. Hierdoor wordt  door de rente persoonlijke lening ook regelmatig gekozen voor een andere leningsoort. Indien de geldverstrekker een aantrekkelijkere leningsoort heeft voor jouw situatie brengt die deze mogelijkheid ook vaak onder de aandacht.

Indien je van plan bent om een lening aan te gaan, informeer dan goed over de verschillende leenmogelijkheden bij verschillende aanbieders. De rente persoonlijke lening, kan in sommige gevallen hoog uitpakken.

Hoogte van rente persoonlijke lening

Zoals hierboven al beschreven, worden rentes bepaald door een aantal verschillende zaken maar natuurlijk bestaat er wel een gemiddelde en kun je vanuit de hoogte en de looptijd van de lening een inschatting maken over de uiteindelijke rente.

Gemiddeld liggen de rentes van persoonlijke leningen tussen de 4,5% en 10% in Nederland. De minimum rente is op dit moment 4,9%, maar dit wil nog weleens veranderen waardoor wij vanaf 4.5% noemen. De rentes zullen ook veel verschillen per aanbieder en om er zeker van te zijn dat je een persoonlijke lening aangaat met een zo’n laag mogelijke rente is het dan ook verstandig om altijd meerdere offertes bij meerdere aanbieders aan te vragen. Zo kun je zelf een inschatting maken welke aanbieder en lening het beste past bij jouw situatie.

Wil je advies en informatie hebben over de verschillende soorten leningen, en aanbieders? Op onze website is tal van informatie te vinden en dan met name over persoonlijke leningen. Wij houden onze bezoekers op de hoogte over persoonlijke leningen van verschillende aanbieders en maken ook reviews over deze aanbieders. Je kunt via onze website verschillende aanbieders vinden die een persoonlijke lening aanbieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.